D-ale taxibalului

Spre deosebire de alţi oameni eu nu am avut până acum experienţe înălţătoare cu taximetrişti ci din contră, mai degrabă zguduitoare şi izbitoare de fundul puţului umanităţii, pe axa oameni care lucrează direct cu clienţii (dânşii) respectiv clienţi (eu şi încă eu, că să fim plurali). Cred că ei migrează în bloc în funcţie de unde sunt eu în fieşce moment şi se bat între ei ‘pă staţie’ care să îmi ia comanda şi să îmi arate cât de belă e vita lor.

Ultimul care a avut onoarea să mă transporte ca pe o marfă vie până aproape de casă avea douăăă… să le zicem proprietăţi pentru că nu pot judeca dacă i-s caracteristici însă în orice caz nu pot intra la capitolul calităţi.

Una e că puţea ca un sconx hăituit care a transpirat excesiv atât de la fugă cât şi pasiv, având ceva la glande.

A doua e că avea un telefon, pe care îl purta la gât şi vorbea în conferinţă, pe speaker, cu un alt taximetrist (să-i spunem taximetristul B, sau doar B, pe scurt, primului revenindu-i onoarea de a fi A) şi cu încă unul care nu şi-a declinat profesia în timpul călătoriei mele şi care nu va fi numit deloc deoarece intervenea foarte rar şi atunci doar printr-o tuse sâcâitoare. Am reuşit să aud absolut tot ce nu vroiam şi am izbutit să reţin mare parte pentru că avea un refren care se repeta, cum îi şade bine unui refren, des, odată la câteva cuvinte şi care punctua propoziţiile, puncta pauzele de gândire şi în general la cât de mult a fost folosit cred că ar fi putut să şi pună căciuliţe şi virguliţe tuturor cuvintelor care nu ieşeau bine din prima.

Discuţia era despre slăbit şi mers la sală iar B părea să aibă idei clare în legătură cu ce se face, cum şi de câte ori pe când A, pe care l-am estimat vizual la vreo 100-110 Kg, părea să fie reticent şi necesita convingere. Aş vrea să nu trebuiască să fiu vulgar astăzi dar refrenul mă obligă, ‘în pula mea‘ (o nouă prescurtare, PM). Conversaţia monologată a decurs cam aşa, doar că mult mai elaborată, cu reveniri şi corectări:

‘Băă, (pansiv) în PM, dacă te duci la sală (neutru) în PM nu merge şi tu o dată, vezi că-i greu şi gata (dojenitor) în PM, că nu aşa se face. Trebuie să mergi (neutru) în PM des şi să creşti numărul de greutăţi constant ca să te defineşti (explicativ) în PM. Păi (tot explicativ) PM, eu am mers un an întreg (exhaustiv) în PM şi de abia după aia am început să văd (neutru) în PM ceva. Şi nu-ţi băga (dojenitor) în PM steroizi (cu avânt) în PM, că vezi la ăia (neutru) în PM care-şi bagă câte 3 odată (tărăgănat) în PM că arată ca nişte vaci.’

Am numărat şi de pe la Unirii, când mi-a venit ideea, şi până pe Iancului a împărţit B 47 de pulile lui din care A a acceptat spre duel numai 2 şi ălălalt a tuşit de 5 ori, punctând semnificativ absolut nimic.

Ar fi frumos să pot trage nişte concluzii din experienţa asta. Respectul faţă de client ar fi una, dimensiunile locului fizic unde se petrec atât de multe, în şi pe, ar fi a doua. A treia nu îmi vine. În PM.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s